در حال حاضر، پنجرههای موجود در بازار یا از رنگ دائمی استفاده میکنند که نمیتواند در شب شفاف شود یا این که ویژگیهای انتشار نور را فقط با استفاده از یک منبع برق خارجی تغییر میدهند. با این حال، پنجره هوشمند جدید در نور شفاف روز به رنگ آبی در میآید تا نفوذ نور به داخل ساختمان را نصف کند و شبهنگام یا بنا به نیاز کاربر نیز به رنگ شفاف خود بازمیگردد.
این پنجره هوشمند حاوی الکترولیت مایعی است که بین دو ورقه شیشهای آن قرار گرفته است. این ورقهها با اکسید قلع اندیم پوشیده شدهاند که معمولا به عنوان پوششهای رسانایی شفاف برای نمایشگرهای تلویزیون به کار میروند. یکی از این ورقهها با لایه اضافی رنگدانه آبیرنگ آهندار پوشیده شده و دیگری به یک نوار باریک فویل آلومینیومی متصل است.
این دو ورقه شیشهای با کابلهای الکتریکی معمولی به یکدیگر متصل شدهاند و هنگامی که مدار الکتریکی بین آنها شکسته میشود، نوعی واکنش شیمیایی بین رنگدانه آبی آهندار و اکسیژن حلشده در الکترولیت آغاز میشود و شیشه را به رنگ آبی در میآورد. برای از بینبردن رنگ آبی، مدار الکتریکی جهت تخلیه شارژ باتری بسته میشود و نور آبی را به نور سفید آهندار بیرنگ تبدیل میکند.
چنین فناوری نوآورانهای را میتوان با میزان نور خورشید ورودی به داخل ساختمان در روز سازگار کرد و این موضوع موجب صرفهجویی قابلتوجهی در مصرف برق و همچنین خنککردن ساختمان میشود. گفته میشود تولیدکنندگانی که به دنبال ساخت ساختمانهای سبز دوستدار محیط زیست هستند، از این پنجره استقبال خواهند کرد.
جزئیات این پنجره هوشمند در نشریه Nature Communication قابلمشاهده است.
منبع: بیتوته
بازنشر: سایت علمی نخبگان جوان
اکنون ساعت 4:30 pm به وقت تهران میباشد.
امروز: دوشنبه 3 ارديبهشت 1397
بارکد نخبگان جوان![]() |
کانال تلگرامی![]() |
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت com.نخبگان مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
مسئولیت مطالب ارسالی کاربران بر عهده سایت علمی نخبگان جوان نمی باشد
تهیه و تنظیم مطالب: com.نخبگان
افزودن دیدگاه جدید